Kysy tarjous
Treston ErgoID™ -ergonomia-arviointipalvelun avulla autamme yrityksiä hyödyntämään ergonomiaa työkyvyn ja työn tuottavuuden edistämiseksi.
Tavoitteena on
Haitallisten työasentojen tunnistaminen
Ergonomisiin työtapoihin kannustaminen
Terveellisen, turvallisen ja tuottavan työn edistäminen
*Treston ErgoID™ hyödyntää TuMeke Ergonomics:n tietoturvallista tekoälyohjelmistoa työasentojen analysointiin
Miten ErgoID™ toimii
Yhden työtehtävän ergonomia-arviointi
Viiden työtehtävän ergonomia-arviointi
Yrityskohtaisesti räätälöity ergonomia-arviointipaketti
Treston ErgoID™ hyödyntää TuMeke Ergonomics:n tietoturvallista tekoälyohjelmistoa työasentojen analysointiin. Analysoinnissa käytetään kansainvälisiä ergonomia-arviointimenetelmiä, kuten RULA, REBA ja NIOSH:n nostokaava.
Miksi valita Treston ErgoID™?
Työperäiset tuki- ja liikuntaelinsairaudet aiheuttavat yhä edelleen huolta työpaikoilla, vaikka tutkimukseen perustuvaa tietoa työn fyysisistä kuormitustekijöistä on laajasti saatavilla. Haasteena työpaikoilla on työtehtäväkohtaisen fyysisen kuormitustason tunnistaminen työkuormituksen hallitsemiseksi.
- Maksimoi ergonominen hyöty: Kotimaisena ergonomisten teollisuuskalusteiden valmistajana tiedämme, kuinka tärkeää työkyvyn ylläpitämiseksi on osata arvioida työolosuhteita sekä ohjata työntekijöitä työpistekalusteiden ergonomiseen käyttöön.
- Tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäiseminen: Laadukkaat työpistekalusteet yhdessä Treston ErgoID™ palvelun kanssa auttavat fyysisen työkuormituksen hallinnassa.
- Kustannustehokas johdatus ergonomiaan: Treston ErgoID™ toimii ensimmäisenä askeleena yrityksille, jotka haluavat parantaa työpaikan ergonomiaa.
TIESITKÖ ETTÄ?
- Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston raportin mukaan tuki- ja liikuntaelinsairaudet (TULES) ovat suurin yksittäinen työperäinen terveyshaitta Euroopassa: jopa kolme viidestä työntekijästä raportoi tuki- ja liikuntaelinoireista. (Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston raportti)
- Teollisuuden työntekijöillä on keskimäärin 16 sairauspoissaolopäivää vuodessa. (Elinkeinoelämän keskusliitto)
"Ergonomisten teollisuuskalusteiden valmistajana olemme sitoutuneet edistämään työkykyä auttamalla asiakkaitamme hallitsemaan fyysistä työtaakkaa. Tunnistamalla haitalliset työasennot ja kouluttamalla ergonomisempaa työskentelytapaa voimme yhdessä ehkäistä työhön liittyviä TULE-ongelmia nyt ja tulevaisuudessa."
- Jonna Patama, ergonomi
ErgoSavings- laskuri – laske säästösi ergonomiselle investoinnille
Sairauspoissaolopäivien lukumäärä yrityksessäsi – esimerkki keskiarvot alapuolella
Tyypillisiä tutkimukseen perustuvia ergonomialukuja* – voit säätää näitä lukuja
Arvioidut säästöt per vuosi:
Per vuosi | Viidessä vuodessa | |
---|---|---|
Säästöt | ||
Säästetyt sairauspoissaolopäivät: | päivää | päivää |
Lue lisää blogistamme
Näin valitset modulaarisen sähkösäätöisen teollisuustyöpisteen
Treston tarjoaa modulaarisia, ESD-yhteensopivia ja kestäviä työpöytiä, jotka on suunniteltu vastaamaan monenlaisten teollisuusalojen tarpeisiin, elektroniikan kokoonpanotyöstä raskaaseen teollisuuteen.
Tässä artikkelissa vertailemme neljää sähköisesti korkeussäädettävää teollisuuden työpöytäämme, jotka ovat TED, WB, QuatreX ja Concept. Vertailu keskittyy erityisesti kahteen osatekijään: kantavuuteen ja lisävarustevalikoimaan.
Kokoonpanotyön tehokkuuden, laadun ja työntekijöiden hyvinvoinnin parantaminen ergonomisilla työpisteillä
Ergonomisilla työpisteillä voidaan kuitenkin optimoida kokoonpanotyön tehokkuutta, tuotelaatua ja edistää työntekijöiden hyvinvointia. Tässä blogikirjoituksessa tutkimme ergonomisten työpisteiden keskeisiä etuja kokoonpanotyöympäristöissä. Käymme läpi, miten ne voivat hyödyttää sekä työntekijöitä että koko liiketoiminnan suorituskykyä.
Työpaikan ergonomian parantaminen: tekoälyyn perustuvan arvioinnin kolme etua teollisuuden työtiloissa
Tekoälypohjaisen analytiikan avulla organisaatiot voivat analysoida keskeisiä mittareita ja riskitekijöitä ja käyttää näitä tietoja työpisteiden optimointiin maksimoidakseen tuottavuuden ja minimoidakseen työtapaturmien riskin.
Tässä artikkelissa käymme läpi kolme tapaa, joilla yritykset voivat hyötyä tekoälyllä toimivista ergonomia-arvioista.
Tutkimustulokset laskurissa perustuvat
Tuki- ja tukisairauksien aiheuttamien sairauspoissaolojen prosenttiosuus suomessa: tuki- ja liikuntaelinten sairaudet muodostavat merkittävän osan sairauspoissaoloista. Tuoreen tiedon mukaan TULE-sairaudet ovat 25 prosenttia kaikista sairauspoissaolopäivistä vuonna 2023 (lähde: Kela, Kansaneläkelaitos)
TULE-sairauspoissaolojen edistäminen paremman ergonomian kautta: Työergonomian tehokkuutta arvioiva tutkimus toi esille, että tuki- ja liikuntaelimistön oireet ja sairaudet vähenivät 57-prosenttia. Sekä TULE-sairauksista johtuvat poissaolot 72-prosenttia ergonomiaa parantavien toimenpiteiden ansiosta. (Lähde: Goggins, R. W., et al. 2008. Ergonomisten toimenpiteiden tehokkuuden arviointi tapaustutkimusten avulla: Implications for ennustava kustannus-hyötyanalyysi. Journal of Safety Research)